Sağlık

Ozon tedavisi diyabetin olumsuz etkilerini azaltır

Dünyada milyonlarca insanı etkileyen diyabet komplikasyonlarının tedavisinde en etkili tamamlayıcı tıp tekniklerinden biri olan ozon tedavisi, kan dolaşımını artırarak dokulara daha fazla oksijen gitmesini sağlıyor. Ozon tedavisinin hücresel metabolizmayı arttırarak şeker hastalarında ağır antrenmanın faydalı etkisine benzer bir etki oluşturduğunu ve dokulardaki güç açığının giderildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı. Sadi Kayıran, “Ozon tedavisi, insülin hormonunun yaptığı bir dizi işlevi oluşturuyor. Şeker hastalarında çok sık görülen susuzluk hissi, sık idrara çıkma, ağız kuruluğu, cilt kaşıntısı, el ve ayak yanmasını azaltır. Sistemik ozon tedavisi sonrası hastaların ilaç dozları ve kullanmaları gereken insülin miktarı azalır. Bağışıklık sistemini düzenlediği ve direnci arttırdığı için şeker hastalarında çok sık görülen ayak enfeksiyonlarını, idrar yolu enfeksiyonlarını ve yaraları tedavi eder.

 

Dünyada diyabetli insan sayısı giderek artıyor. 2000 yılında 171 milyon olan dünyadaki şeker hastası sayısının 2030 yılında 366 milyona ulaşması bekleniyor. Türkiye’deki şeker hastası sayısının 5 milyona yaklaştığını hatırlatan Anadolu Sağlık Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sadi Kayıran, şunları söyledi: , “Hareketsiz yaşam tarzının artması, aşırı obezite, sağlıksız beslenme alışkanlıkları diyabet insidansını artırıyor.”

Diyabetin kıymetli komplikasyonlarından biri olan ve diyabetin yarattığı olumsuz zemin üzerinde gelişen diyabetik ayak ülserlerinin, iyileşmeyen yaralar ve kangren nedeniyle uzuv kaybına ve hatta ölüme yol açabilen önemli vakalar olduğunu belirten Dr. Kayıran, “Şeker hastalarının yüzde 15’i hayatlarında bir kez diyabetik ayak sorunu yaşıyor. Travmatik olmayan amputasyonların yüzde 50’sine diyabetik ayak neden olur. Kan kimyasında değişiklikler, damar yapılarında bozulma ve periferik sinirlerde bozulma olduğunu paylaştı.

Diyabet belirtileri dikkate alınmalı

Aşırı susama, sık idrara çıkma, yorgunluk ve açıklanamayan kilo kaybının sık görülen semptomlar olduğunun, bazen hiç semptom görülmediğinin altını çizen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Sadi Kayıran, “Belirtilerden biri veya birkaçı varsa gitmelisiniz. vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna Tip 1 diyabetin başlangıcı genellikle ani ve dramatiktir. Tip 1 diyabet semptomları daha az görülür, ancak tip 2 diyabetli bireylerde de ortaya çıkabilir. Tip 2 diyabetin ortaya çıkması daha yavaştır ve bu nedenle tespit edilmesi daha zordur. Tip 2 diyabetli bazı kişilerde erken belirtiler görülmez ve çeşitli diyabet komplikasyonlarının varlığı, başlangıcından birkaç yıl sonra teşhis edilir.

Ozon tedavisi damar ve şeker metabolizmasının düzenlenmesini destekler.

Ozon tedavisinin diyabet hastalarında etkin olduğunun bilindiğini ve genel olarak prediyabet ve insülin direnci olan hastalarda çok faydalı bir tedavi süreci olduğunun altını çizen Dr. Sadi Kayıran, “Ozon tedavisi için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Sadece hamile kadınlara uygulanmaz. Tedavinin etkili ve faydalı olabilmesi için en az 8-10 seans tedavi gerekmektedir. Ozon terapi uygulamaları antioksidan sistemi güçlendirdiği için vücudun güç döngüsüne değerli bir katkı sağlar ve bu sayede hastalıklar ve efor üzerinde olumlu etkileri olur. Ozon tedavisi yaradaki doku oksijenlenmesini artırır, damar ve şeker metabolizmasını düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirdiği için enfeksiyonla mücadelede yardımcı olur.

Diyabet hastalarının tedavisine ozon tedavisinin eklenmesi yaşam kalitesini artırıyor

Diyabet tedavisinde en değerli konulardan birinin dokulara daha fazla oksijen ulaştırılması olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hekimin önerileri doğrultusunda bir süre tedaviye ek olarak özellikle sebze ile beslendiklerinde vücutta, uzuvda rastgele bir dokuda kangrene neden olacak doku kaybının önüne geçildiği görülmektedir. Vücudun oksijen seviyesini yükselterek ve hastanın metabolik hızını ve enerjiyi kullanma etkinliğini artırarak vücut kan şekerini daha doğru kullanabilir. Beslenmesine dikkat eden, bağışıklık sistemini stabil tutan, ilaçlarını düzenli kullanan, antrenman yapan ve ozon tedavisi alan diyabet hastalarının yaşam kalitesinin yüksek olduğu görülmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu