Teknoloji

Hepsiburada, Sektörün Türkiye’deki İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

Hepsiburada, Türkiye’de Sürdürülebilirlik Raporu yayınlayan ilk e-ticaret şirketi oldu

Türkiye’nin Hepsiburadası, “Sürdürülebilir Yarınlar Burada Başlıyor” mottosuyla hazırladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. Hepsiburada, raporda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 17 başlığından 12’sine doğrudan ve dolaylı katkılarını paydaşlarına sunuyor. Global Reporting Initiative’den de GRI onayı alan raporla Hepsiburada, ticaretin dijitalleşmesine öncülük etme vizyonu, yenilikçilik ve girişimcilik ruhuyla 20 yıllık yolculuğunda yarattığı maliyeti şeffaf bir şekilde paylaşmayı hedefliyor.

Türkiye’nin Hepsiburadası, “Sürdürülebilir Yarınlar Burada Başlıyor” sloganıyla hazırladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı. Bölümünde Türkiye’de bir ilk olan Hepsiburada’nın raporunda; Çevre, Çalışan ve Toplum konularının yanı sıra dürüstlük, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine odaklanan Yönetişim alanındaki sürdürülebilirlik çalışmalarını e-ticarette yenilikçi, verimli ve doğa dostu süreçlerle paylaşıyor.

Küresel teknoloji borsası Nasdaq’ta işlem gören Türkiye’deki ilk ve tek şirket olan Hepsiburada, gelecek nesillere daha sürdürülebilir ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (SKH) katkıda bulunuyor. ve dolaylı olarak 12 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefine hizmet etmektedir.

Hepsiburada CEO’su Nilhan Önal Gökçetekin: “Teknolojinin gücünü yapıcı bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz”

İklim değişikliği ile sosyal, dijital ve ekonomik eşitsizliklerin hiçbir zaman gündemde olmadığı günümüz koşullarının, ekonomik ve sosyal sistemde bazı değişim ve dönüşümleri kaçınılmaz hale getirdiğine işaret eden Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Ölümün eşiğindeyiz. gezegenimizin ve toplumlarımızın refahı ve sürdürülebilirliği için büyük bir dönüşüm. Hepsiburada olarak sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluğu iş kültürümüzün ana maliyetleri olarak görüyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana, paydaşlarımız için değer yaratma ve toplumsal gelişime katkı sağlama kararlılığımızı sürdürürken, ticaretin dijitalleşmesine öncülük ediyoruz. Bir yandan teknolojik yeteneklerimizi müşterilerimize üstün hizmet anlayışımızı geliştirmek için kullanıyoruz. Öte yandan, onbinlerce işletmeyi bir araya getiren pazaryeri modelimiz, Türkiye’nin ve bölgenin en büyüğü olan Akıllı Operasyonlar Merkezimiz ve 2014 yılında faaliyet gösterdiğimiz Ar-Ge Merkezimiz ile departmanın gelişimine ve dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. çıtayı yükselten teknolojik çalışmalar yürütüyoruz.” söz konusu.

Sorumluluk duygusu yüksek bir şirket olarak teknolojinin gücünü verimli bir şekilde kullanmaya, çevre ve sosyal konular da dahil olmak üzere küresel sorumluluklarını daha ileriye taşımaya devam edeceklerini belirten Gökçetekin, “Kazandığımız değeri paylaşmayı hedefliyoruz. 20 yılı aşkın süredir yenilikçilik ve girişimcilik ruhuyla yürüttüğümüz yolculuğumuzda tüm paydaşlarımızla birlikte şeffaflıkla oluşturduk. Bu doğrultuda “Sürdürülebilir Yarınlar İçin Dönüşüm Burada Başlıyor” sloganıyla yayınladığımız ilk sürdürülebilirlik raporumuzu siz değerli paydaşlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” konuştu

Hepsiburada 2022 Sürdürülebilirlik Raporundan Öne Çıkanlar

Sürdürülebilirliği çalışma kültürüne entegre ederek, tüm paydaşlarıyla birlikte değer yaratma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Hepsiburada; Vizyon, misyon ve kurumsal maliyetleri çerçevesinde belirlediği sürdürülebilirlik yaklaşımını 4 odak alan bazında şekillendirmektedir.

Hepsiburada’nın birinci önceliği “Eşit ve Kapsayıcı Kurum Kültürü”

Bir kadın girişimci tarafından kurulan ve bir kadın CEO tarafından yönetilen dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden biri olan Hepsiburada, öncelikli sürdürülebilirlik konuları arasında ilk sırada yer alan “Kadın Girişimciliği” alanında değerli çalışmalara imza atıyor. Hepsiburada, 2017 yılında başlattığı “Girişimci Kadınlar İçin Teknoloji Gücü” programı ile 41 binden fazla kadın girişimciyi desteklerken, HepsiTürkiye programı ile 330’dan fazla yerli üreticiyi destekleyerek yerli üretim kullanımını teşvik etmeye devam ediyor.

Kapsayıcı ve eşitlikçi yaklaşımıyla, adil bir yönetim altında her çalışanın yeteneklerini ortaya koyduğu, toplumsal eşitsizliklerin ortadan kaldırıldığı bir çalışma ortamı inşa eden Hepsiburada, 2022 yılında Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri’ni (WEPs) imzalayarak, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak şirket politikalarını hayata geçirmiştir. kadınların eşitliği ve güçlendirilmesi için yedi unsura uymayı da taahhüt etti.

Hepsiburada Sosyal Fayda çalışmalarıyla dikkat çekiyor

Kurulduğu günden bu yana sosyal sorumluluk projelerini iş biçiminin bir modülü olarak gören Hepsiburada, kadınlara, çocuklara, dezavantajlı bireylere, hayvanlara, çevreye, bilime, kültüre, eğitime, spora ve sanata verdiği tüm desteği katarak artırmayı hedefliyor. paydaşları. Hepsiburada, “Her şey daha yaşanabilir bir dünya için!” Şu sözlerle başladığı çalışmalardan biri olan “Bir Gülümseme Yeter” projesi ile 2022 yılında 202 okuldan 32 bin çocuğa ulaştı. Hepsiburada çalışanları gönüllülük faaliyetlerini “Hepsisönülden” çatısı altında yürütürken , yüzlerce istekli çalışan 2022 yılı boyunca 400 saatten fazla gönüllü çalışma gerçekleştirdi.

Hepsiburada, platformu “Hepsiyürekkten” çatısı altında kullanan müşterilerini ve iş ortaklarını STK’larla işbirliklerine temel olmaya davet ediyor.

Etik ve Şeffaf Yönetim Yaklaşımı

Türkiye’de Nasdaq’a kote olan ilk ve tek şirket olan Hepsiburada, dünya standartlarında bir yönetişim yapısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir. 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nda, şirketin tüm iş süreçlerinde şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda ön plana çıkan en yüksek etik standartları, ortada yer alan “Etik İş Ahlakı” başlığı altında sunulmaktadır. Hepsiburada’nın öncelikli bahislerinden.

Hepsiburada’dan Teknolojik Analizlerle Çevreleyen Hassas Operasyonlar

Hepsiburada, “Eskiyi Yenile” projesi ile dünyamızın sınırlı doğal kaynaklarını korumaya odaklanıyor ve bu kapsamda “Sürdürülebilir Ürünler ve Ambalaj” konusunu önceliklendiriyor, eski elektronik ürünleri daha pahalı hale getiriyor ve malzeme kullanımını optimize eden çözümler üretiyor. sorumlu paketleme ve paketleme uygulamaları ile. Ayrıca mevcut kaynakların yönetiminde kendisini daha verimli ve yenilikçi kılan faaliyetleri ile çevresel etkisini azaltmaktadır.

Hepsiburada, faaliyetlerinde atık kaynaklı çevresel etkiyi azaltmak amacıyla kaynak kullanımını azaltmak ve atıkları kaynağında ayrıştırıp tekrar geri kazandırmak amacıyla bilinçli bir atık yönetimi çerçevesinde faaliyetlerini yürütmektedir. yeniden kullanım ve geri dönüşüm yoluyla ekonomi.

Geniş lojistik, dağıtım ve dağıtım ağının çevre üzerindeki etkisine karşı sorumlu bir yaklaşım benimseyen Hepsiburada, yenilikçi yaklaşımlarıyla operasyonel verimliliğini artırırken, kendi bünyesinde teknolojinin gücünden de yararlanarak çevresel etkisini azaltmak hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. öncelikli alanı olan “Sürdürülebilir Lojistik” kapsamına alınmıştır. Bu doğrultuda HepsiJET’in kargo siparişlerinin tesliminde verimliliği artıran yeni “Çok Araçlı Rota Optimizasyonu” teknolojisi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Hepsiburada, çevresel etkisini anlamak ve bu doğrultuda aksiyon planları ortaya koymak için atılacak ilk adımın, sera gazı emisyonlarını fiilen ölçmek olduğunun bilinciyle raporlama döneminde karbon ayak izi hesaplama çalışmasını da gerçekleştirmiştir. faaliyetleri. Hepsiburada, bu ölçüm ile çevresel etkisini karbon bazında ortaya koymayı hedefliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu